МакедонскиEnglish

Изреки за цвеќето

Цвеќињата ги прават луѓето подобри,  посреќни и пољубезни; тие се светлина, храна и лек за душата.
Лутер Бурбанк

Светот е како роза, мирисни ја и подај им ја на твоите пријатели.
Персиска изрека

Сите цвеќиња на сите утрешнини се во семето на денешницата.
Индиска поговорка

Кога би можеле јасно да го видиме чудото во еден цвет, целиот наш живот  би се променил.
Непознат Автор

Цвеќето е поезија на повторно создавање, пример на безвременска привлечност.
Жан Џирадокс

Новости
Во месец јануари......
Цвеќе на месецот
аранжмани
Кратка историја за ИКЕБАНАТА
Букети
Суво цвеќе
ЗНАЧЕЊЕ И СИМБОЛИЗАМ НА ПОИНСЕТИЈАТА
Свадбени веселби

КАМЕЛИЈА
бул. Илинден бб - Скопје
т. + 389 2 3070 116

РОЗА
бул. Илинденска - Скопје
т. + 389 2 3224 066

Флораком 1
ул. Рузвелтова - Скопје
т. + 389 2 3 211 324

 

Информации за Водно
Парк Шумата Водно е најзначајниот зелен појас за Градот Скопје. Прогласена е за Парк Шума во 1976 година, пренесена е под ингеренции на ЈП Паркови и зеленило во 1988 год.
Расади
Picea abies ( Picea excelsa) - Смрча
Смрчата е големо шумско дрво кое може да израсне и до 50m висина. Има право стебло со пробрана до конусна форма на крошната.
Запознајте го Флораком
Расадничко производтво
Луна паркот во Скопје
Луна паркот е лоциран во Градскиот парк во Скопје и е најстар и едниствен од ваков тип во Републиката.
За нас
Историјат
Надлежности
Управен и надзорен одбор
Градско Зеленило
Вонградско зеленило
Организациона шема
Јавни Набавки
Флораком
Расадничко производство
Цветно производство
Уредување
Цвеќарници
Услуги
Референци
Контакт Флораком
Луна Парк
Водно
Фауната на Водно
Проекти
Акции
Дозволи
аранжмани
Активности
Декември 2011
Јануари 2012
Февруари - 2012
Април 2012
Мај 2012

КОНТАКТ

Адреса: Илинденска бб, 1000 Скопје
Тел: + 389 2 3070 112, 3070 113
Факс: + 389 2 3070 115

E-mail: info@parkovi.com.mk

Planted by Nextsense
www.nextsense.com