Најава

 

 

Пријатели,

 

Ве покануваме на ПЕТТИОТ Скопски цветен фестивал, нашиот и ваш прв јубилеј под мотото „Во боите на виножитото“!

Дојдете и поминете два незаборавни фестивалски дена заедно со сите љубители на цвеќето, природата, зеленилото. Прашајте, информирајте се, побарајте стручен совет или едноставно уживајте.

Придружете се на радоста, распеаноста и разиграноста на децата и учениците од повеќе градинки и основни училишта од Скопје. Изложувачи се многу познати цвеќарници и фирми за хортикултурно и пејзажно уредување, невладини организации чиј домен е екологијата и животната средина и центрите за детски развој.

Проследете го ЦВЕТНОТО ДЕФИЛЕ во сабота 12 мај во 11.00 часот кое поаѓа од фонтаната „Лотосов цвет“ низ Градскиот парк, а потоа уживајте во разновидните содржини кои ги нудиме.

 

 

Се гледаме во Градски парк втор дел на 12 и 13 мај!

 

Ве очекуваме полни со шаренило од бои и цветни мириси!

 

 

* * *

 

 

Të nderuar miq,

 

Ju ftojmë në Festivalin e PESTË të luleve në qytetin e Shkupit, Jubileu i parë i yni dhe i Juaji me moton: “Në ngjyrat e ylberit”!

Ju ftojmë që të vini dhe të përjetoni ditë të paharruara të festivalit së bashku me të gjithë dashamirët e lules, natyrës dhe gjelbërimit. Pyesni, informohuni, kërkoni këshilla profesionale ose thjeshtë kënaquni.

Bashkëngjituni gëzimit, haresë dhe lojës së fëmijëve dhe nxënësve që vijnë nga më shumë shkolla dhe kopshte të fëmijëve nga qyteti i Shkupit. Ekspozues do të jenë shitore të njohura të luleve dhe firma me renome për rregullimin hortikulturorë dhe të peizazhit, organizata joqeveritare që veprojnë në fushën e ekologjisë dhe mjedisit jetësorë si dhe qendrat për zhvillimin e fëmijëve.

Përcillni DEFILIMIN E LULES të shtunën më datën 12 maj në ora 11.00 që do të fillojë nga shatërvani “Lulja e zambakut të ujit” nëpër Parkun e qytetit, dhe më pas kënaquni me përmbajtjet e llojllojshme që do tua ofrojmë.

 

Shihemi në Parkun e qytetit, pjesa e dytë e parkut më 12 dhe 13 maj!

 

Ju presim me përplot laramani ngjyrash dhe me aromave mahnitëse të luleve!

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet