Падна чемпрес висок 13 метри

 

 

Краткото невреме вчера вечер оштети неколку дрва низ градот, меѓу кои едно зимзелено дрво од видот чемпрес (kupresus), високо околу 13м, кое се наоѓа во среде Паркот на новинарите во бетонска жардиниера и набрзо ќе биде целосно острането. При падот на дрвото оштетени се две помали зимзелени дрва од видот tuja и една декоративна грмушка. Поради ова е затворен патот што води кон клинички центар, сè додека не се отстрани дрвото. На 15тина метри од чемпресот скршено е и едно старо дрво од видот јавор (acer). Нашите екипи веќе се на терен и ги отстрануваат паднатите дрва.

 

*

U rrënua çempersi i lartë 13 metra

 

Moti i ligë me kohëzgjatje të shkurtër që kaploi dje qytetin e Shkupit, dëmtoi disa prej drunjve në qytet, mes tyre edhe një dru të llojit të “Çempers” (“Kupresus”) i lartë 13 metra, i cili gjendet në pjesën qendrore të Parkut të gazetarëve në zhardinerinë e betonit dhe i njëjti së shpejti do të mënjanohet. Gjatë rënies së këtij druri janë dëmtuar dy drunj në të vegjël halorë të llojit “Thuja” dhe një kaçube dekorative. Për këtë arsye është mbyllur edhe rruga që shpie drejtë qendrës klinike, deri sa të mënjanohet druri i lartpërmendur. Në një largësi prej 15 metra nga çempersi është thyer edhe një dru i vjetër i llojit të panjës (“Acer”).
Ekipet tona tani më janë në terren dhe po i mënjanojnë drunjtë e rënë.

16.07.2018

                                      

 

 

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet