Акција за чистење - „Заедно за почисто Скопје“

 

Повеќе од 50 административни работници од ЈП Паркови и зеленило ќе се приклучат на акцијата за чистење на централното градско подрачје, која по повод Светскиот ден на чистотата ја организира ЈП Комунална хигиена. 
Под мотото ЗАЕДНО ЗА ПОЧИСТО СКОПЈЕ, во петок, на 14ти септември, со почеток во 10 часот на Градскиот плоштад, сите заедно ќе се обидеме да испратиме порака дека одржувањето на хигиената и заштитата на животната средина е сечија одговорност. 
Повикот за акцијата е отворен за сите граѓани и институции кои сакаат да учествуваат
.

 

*

Eja edhe ti në evenimentin “SË BASHKU PËR SHKUPIN MË TË PASTËR”

 

Më shumë se 50 punonjës të administratës të NP “Parqe dhe gjelbërime” do të kyçen në aksionin për pastrimin e pjesës qendrore të qytetit, aksion ky i cili po realizohet me rastin e Ditës Botërore të pastërtisë të cilin po e organizon NP “Higjiena komunale” – Shkup.
Me moton “SË BASHKU PËR SHKUPIN MË TË PASTËR”, të premten më datën 14 shtator, me fillim në ora 10 në Sheshin e qytetit, të gjithë së bashku do të përpiqemi që të përcjellim porosinë se mirëmbajtja e higjienës dhe mbrojtja e mjedisit jetësorë, është përgjegjësi për secilin prej nesh. 
Thirrja për aksionin është e hapur për të gjithë qytetarët dhe institucionet që duan të marrin pjesë
.

 

12.09.2018

 

 

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet