Есенските цветови почнаа да го красат Скопје

 

Деновиве низ парковите и булеварите во гардот можете да ги забележите нашите екипи како ги обојуваат тревните површини со нов есенски расад.Тие најпрво го припремаат теренот со отстранување на летниот расад, поткопување и порамнување, а потоа му даваат нова живост и бои со разни цветови прикладни за ова време од годината.

Уживајте во боите на есента!

 

*

 

Lulet e vjeshtës filluan ta stolisin Shkupin

 

Këto ditë nëpër parqet dhe bulevardet e qytetit mund ti vëreni ekipet tona se si po ngjyrosin sipërfaqet e mbuluara me barë me rasatin e ri të luleve të vjeshtës. Ata së pari e përgatisin terrenin, duke mënjanuar rasatin e luleve verore, më pas realizohet gërmimi dhe rrafshimi i terrenit që më tutje të shtohet gjallëria me ngjyrat e luleve të ndryshme të cilat i përshtaten kësaj stine të vitit.

Kënaquni me ngjyrat e vjeshtës !

 

  

 

04.10.2018

 

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet