Луна

                    

Луна паркот е лоциран во Градскиот парк во Скопје и е најстар и едниствен од ваков тип во Републиката.

Располага со повеќе реквизити: голем автодром, мал автодром, ракети, робот, мини вртелешка, воз на шини, мини воз, мини трамболина, банџи, игротека, пеинт бол и туристички воз, вртелешка – каросел, како и пајтон со два липицанера, со дозвола за движење по скопските улици и булевари.

Со својата местоположба како и содржинска намена нуди одлична можност за организирање на разновидни активности од забавен и едукативен карактер.

Во Луна паркот се организираат и еднодневни групни посети на деца од градинки и основни училиштаа градскиот пајтон врши редовни прошетки низ центарот на Скопје и е дел од семејните прослави на скопјани.

Во изминатите години редовно се одржуваат и приредби, одбележувања на јубилеи со културно уметнички друштва, априлијади, велигденски натпревари, проекции на филмови во летното кино, итн.

 

Работно време:

летен период: Секој ден: 8-22h. 

зимски пеиод: Секој ден: 8-16h.

 

КОНТАКТ ЛУНА ДООЕЛ                                                                             

 

 телефон: +389 2 3163 827

 

 

                +389 2 3111 704                                                                                          

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2016 All rights reserved | Designed by Unet